Skip to main content

Is uw kind hoog sensitief?

Met deze methodes help ik je met jouw vraagstuk

Hoog sensitief kind

Alle kinderen zijn gevoelig, zijn puur en speciaal, en toch hebben sommige kinderen net dat ene beetje meer qua gevoeligheid.

Ze pikken het sneller en eerder op. Vaak hoor je op scholen, het ziekenhuis waar ik werk, maar ook op een feestje dat jou kind wel heel veel dingen mee neemt naar huis. Als er ruzie is geweest of als een ander kind jong of oud niet leuk is geweest tegen iemand. Als de juf of meester boos is geworden of iets op een andere toon heeft gezegd.

Al deze dingen kunnen lastig zijn om te beseffen, gaat dit nu over mij of over een ander. Deze kinderen voelen zich vaak niet happy hiermee.

Vanuit mijn zoektocht naar inzichten en bewuste stappen hoe ik mijn kinderen kon helpen, ben ik in een hele nieuwe wereld terecht gekomen. Namelijk de wereld vanuit de positieve stappen.

In de wereld van nu, zijn zoveel nieuwertijdskindjes geboren die opgroeien in de hectiek van wat er allermaal moet. Ze begrijpen de wereld niet en hebben geen houvast. Ze mogen gaan voldoen aan wat de wereld van hun vraagt of mogen ze gaan leven in datgeen wat de wereld nodig heeft?

In deze zoektocht kwam ik in contact met het boek “ Ik ben een topper” van Miriam Kaaijer. Zij schrijft op een prachtige manier over deze prachtige karaktereigenschap van de kinderen van nu.

Zij schrijft over dat toppers bergen zijn. Stevig, sterk en rotsvast. Ze kijken al even over de aarde heen, en ze weten wat er gaande is, wat wel en niet handig is in het leven. Deze toppers zien ook dat veel kinderen niet happy en blij zijn maar angstig en verdrietig. Ze voelen zich zeker geen topper.

Hoe tof zou het zijn als deze toppers zich weer echt top mogen gaan voelen. Dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn. Dat het zo fijn voelt als we ze dingen zeggen wat ze blij en gelukkig maakt. Dat ze fouten mogen maken en dat ze hier iedere keer weer van leren. Het is super leuk om te kijken en te ontdekken welke talenten ze hebben en dat ze deze talenten mogen laten groeien. Dat ze mogen leren dat ze niet iedereen aardig hoeven te vinden. Dat ze mogen genieten van hun eigen momenten en dat ze soms niets hoeven. Laten we samen gaan kijken wat jouw kind nodig heeft in deze maatschappij. Jouw kind is namelijk de topper waar deze wereld op wacht.